Puma Faktlar və İş Vərəqləri

The Puma böyük bir vəhşi pişik hər ikisində də tapıldı ŞimalCənubi Amerika . Son dərəcə uyğunlaşa bilən və meşələrdən tutmuş geniş bir mühitdə yaşaya bilir səhralar . Mütəxəssis pusqu yırtıcısı, inanılmaz bir tullanan və Amerikadakı ikinci ən böyük pişikdir.

Puma haqqında daha çox məlumat üçün aşağıdakı fakt sənədinə baxın və ya alternativ olaraq sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək üçün 21 səhifəlik Puma iş səhifəmizi yükləyə bilərsiniz.



Əsas faktlar və məlumat

TEZKİ FAKTLAR

  • Puma, ən çox ada sahib heyvan üçün Guinness Dünya Rekorduna sahibdir. Dağ aslanı, puma, katamount və rəssam bəzi başqa adlardır. Əslində, növlərin yalnız İngilis dilində 40-dan çox adı var! Həm də felidae ailəsinə aiddir və Puma concolor elmi adı var.
  • Puma dünyanın dördüncü ən böyük pişikidir və həqiqi böyük pişiklərdən bəzilərindən də böyükdür. Bir kişi puma uzunluğu təxminən 2.4m, qadın isə 2.05m uzunluğundadır. Boyu 60-90sm, çəkisi kişilərdə 53-120 kq, qadınlarda 29-64 kq.
  • Pumanın ən yüksək sürəti 64 ilə 80 km / saat arasındadır (40 ilə 50 mil).

GÖRÜNÜŞ

  • Görünüşdə puma pişik kimidir, güclü, əzələ bədənli, uzun tüklü quyruğu və düz bir üzü var.
  • Puma palto solğun qızıl / qəhvəyi rənglidir, alt tərəfində ağ rəngdədir. Pumanın üzü ağ rəngli və bəzi tünd xəttlərlə işarələnmişdir.


  • Puma bədən ölçüsünə görə hər pişiyin ən uzun arxa ayaqlarına sahibdir. Uzun məsafələrə qaçmaqdan daha çox qaçış üçün nəzərdə tutulmuşdur və qısa məsafələrdə 50 mil / saat sürət əldə edə bilər.
  • Puma, bütün pişiklər kimi, geri çəkilə bilən pençələrə sahibdir. İstifadə edilmədikdə geri çəkilmək onları kəskin saxlayır. Pumanın iti pençeleri və əla silahlar düzəltməsi, yırtıcılardan qaçmaq istəyirsə ağaclara dırmaşmasına kömək edir.
  • Puma, pişik ailəsindəki ən böyük tullananlardan biridir. 5.4m (17ft 8.5in.) Qədər bir ağacın üstünə tırmanacaq, eyni zamanda düz yerdən 11.7m (38ft. 4.5in) məsafədə sıçrayış etdikləri görülmüşdür.


  • Pumanın ön pəncələri arxa pəncələrindən daha böyükdür.
  • Bu bir hədəfi tutub tuta bilmək üçün uyğunlaşma.
  • Pumalar səhra ovucları, chaparral, bataqlıqlar və bataqlıqlar da daxil olmaqla bir sıra yaşayış yerlərində yaşayır, lakin əkinçilik sahələrindən, düzənliklərdən və digər mühitlərdən çəkinirlər.


KEÇİRMƏ VƏ HƏYAT DÖVRÜ

  • Yetişdirmə mövsümü ümumiyyətlə dekabr-mart ayları arasında baş verir və üç aylıq hamiləlik müddəti altı bala qədər bir zibil böyüməsinə səbəb olur.
  • Cütləşdikdən sonra, kişi və qadın ayrılma yolları; cütləşmə mövsümünün qalan hissəsi üçün kişi digər qadınlarla rəqabət etməyə meyllidir, qadın isə təkbaşına bala qulluq edir.
  • Pişik balaları, yırtıcılardan daha yaxşı gizlənməyə imkan verən ləkələrlə doğulur. Pişik balaları 2-3 aylıq olduqda qatı qida qəbul edə bilər və təxminən bir il anaları ilə yaşayırlar.
  • Vəhşi həyatda orta ömür 12 ildir, lakin əsirlikdə 25 ilə qədər davam edə bilər.

DAVRANIŞ

  • Pumalar ərazi heyvanlarıdır və quruya, bitki örtüyünə və yırtıcı bolluğa güvənirlər. Pumalar təkrarsızdır və insanların məskunlaşdığı ərazilərdən çəkinəcəkdir. Ümumiyyətlə, qadın ərazilər kişi ərazilərinin yarısına bərabərdir və 58 ilə 386 kvadrat mil arasında dəyişə bilər.


  • Qadınlar ərazilərini işarələmək üçün qırıntı izləri, sidik və nəcisdən istifadə edirlər ki, bu da yoldaşları cəlb etmək üçün istifadə olunur. Erkəklər kiçik bir yığın yarpaq və ot otlarını qırxacaq, sonra ərazilərini işarələmək üçün sidik ifraz edəcəklər.
  • Pumalar aqressiv pişiklərdir və zəif səsləri, gurultusu və bağırması ilə məşhurdur. Çox sürətli heyvanlardır və saatda 35 mil sürətlə qaça bilirlər, lakin sürətli, kəskin və güclü qaçışlara daha yaxşı uyğundurlar. Pumalar yaxşı alpinistlərdir və üzə bilərlər.

Pəhriz və ov

  • Puma, ətyeyən bir ovçu və ovçu və çox sayda ovu təqib edir və təqib edir. Pusu yırtıcıdır. Ya ovunu saplayır, ya da vurmadan əvvəl yaxınlaşmasını gözləyir.
  • Əsas pəhrizləri maral da daxil olmaqla dırnaqlı heyvanlardan ibarətdir, atlar , elk, keçi və qoyun . Şimali Amerikada puma ən çox yayılmış qida mənbəyidir maral . Rakunlar, balinalar, quşlar və hətta böcəklər.


  • Puma, tuta biləcəyi hər hansı bir heyvanı, hətta geyik qədər böyük canlıları da istehlak edər.
  • Pumas, qurbanlarının arxasına şiddətlə tullanmaqdan və boğazlarına boğucu bir ləkə gətirmədən əvvəl qurbanlarını kol və ağaclar arasından və qaya kənarları üzərindən izləyəcək.
  • Pumanın çevik onurğası döyüş texnikasına uyğunlaşdırılmışdır.
  • Bəzən əhalisi çox olan ərazilərdə mal-qara götürürlər.

Puma İş Vərəqləri

Bu, 21 dərin səhifədə puma haqqında bilməli olduğunuz hər şeyi ehtiva edən fantastik bir paketdir. Bunlar şagirdlərə həm Şimali, həm də Cənubi Amerikada olan böyük bir vəhşi pişik olan puma haqqında məlumat vermək üçün mükəmməl olan istifadəyə hazır Puma iş vərəqləri. Meşələrdən çöllərə qədər olduqca geniş bir yaşayış mühitində yaşamağa qadirdir. Mütəxəssis pusqu yırtıcısı, inanılmaz bir tullanan və Amerikadakı ikinci ən böyük pişikdir.



Daxil edilmiş iş səhifələrinin tam siyahısı

  • Puma Faktları
  • Puma’s Info
  • Bir iki üç
  • Yaxşı və ya zibil
  • Hissələrin təsviri
  • Puma’nın həyat dövrü
  • İnşa sözləri
  • Şeir Puma
  • Yaşayış yerləri
  • Onu yoxlamaq!
  • Yeniliklər nədir?

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmundan hər hansı birinə öz veb saytınızda müraciət edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Puma Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 28 aprel 2020

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Puma Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 28 aprel 2020

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planı standartlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.