Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri

Pinqvinlər Sphenisciformes və Spheniscidae fəsiləsini təşkil edən uçmayan quşlardır. Yalnız Cənubi Yarımkürədə yaşayırlar və yeriyəndə fərqli qara-ağ rəngləri və gəzmələri ilə seçilirlər. 'Pinqvin' adı Uelsin 'qələm' başı və 'gwyn' ağ mənasını verən terminlərindən gəlir. Bu cazibədar canlılar haqqında daha çox məlumat üçün aşağıdakı fakt sənədinə baxın və üzərində iş səhifəmizi yükləyin 11 heyrətləndirici fəaliyyət sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək.

Pinqvin Faktları və Məlumatı:

  • Pinqvinlər uça bilməyən quşlardır. Sphenisciformes və Spheniscidae ailəsini elmi sıradan meydana gətirirlər. 'Pinqvin' adı Uelsin 'qələm' başı və 'gwyn' ağ mənasını verən terminlərindən gəlir.
  • Hər biri bir az fərqli olan 17 növ pinqvin var. Bütün növlər Cənubi yarımkürədə yaşayır. Bir çoxu Antarktidadakı Cənubi Qütbdə yaşayır. Bəziləri Cənubi Amerika, Galapagos adalarında, Avstraliya , Afrika və Yeni Zelandiya . Dünyada 100 milyona qədər pinqvin ola bilər.
  • Pinqvinlərin ağ-qara tükləri var və yeriyəndə gəzirlər. Torpedo şəklində bir gövdəyə sahibdirlər. Bu forma, saatda 25 mil sürətlə suda sürətlənmələrini təmin edir.
  • Pinqvinlər vaxtlarının çoxunu su axtararaq yemək axtarmağa sərf edirlər. Ancaq geriyə üzə bilməzlər. Dönərkən, tullananda və dalarkən oynayarkən yemək axtararkən evdə suda olurlar. Bir pinqvin nəfəsini suyun altında təxminən 6 dəqiqə saxlaya bilər.
  • Bir pinqvin çox güclü bir quşdur və quruya qayıtmaq üçün suyu tərk edərkən özünü 6 fut havaya ata bilər. Bir pinqvin buzun üstündən sürətlə keçmək istədikdə qarınlarına yıxıldıqları və səthdən sürüşdürmək üçün qollarını istifadə etdikləri görülə bilər.


  • Pinqvinlərin soyuq Antarktidadan kənarda olan mikroblara qarşı bioloji müdafiəsi yoxdur, ona görə də heyvanat parklarında sağlamlıqlarını qorumaq çətindir.
  • Pinqvinlər normal bədən istiliyi təxminən 100 dərəcə F olan isti qanlıdır, balinalar kimi, pinqvinlərin də dərisinin altında “blubber” adlı bir yağ təbəqəsi var. Bunun üstü tüklü “aşağı” lələklərlə örtülüdür və üstü üstü istilikdə möhürlənmək üçün üst-üstə düşən xarici tükləri var.
  • Pinqvinlər bir bezdən yağı lələklərinə sürtdükləri üçün suya və küləyə davamlı olmalarına kömək etdi. Qrupları pinqvinlər çiyin-çiyinə qanadlarını bədənlərinə sıx bir-birinə isti tutaraq bir-birlərini isti tutdular. 5000-ə qədər pinqvin bir-birini isinmək üçün bir yerə yığılacaq.


  • Pinqvinlər dəniz məhsulları yeyirlər. Əsas pəhrizləri balıqdır, buna baxmayaraq 'krill' adlanan kalamar, kiçik karides kimi heyvanlar və xərçəngkimilər yeyəcəklər. Bir pinqvin qanun layihəsinə diqqətlə baxsanız, axşam yeməyi yemək üçün mükəmməl bir çəngəl olduğunu görəcəksiniz. Dillərində sürüşkən dəniz məhsullarının uzaqlaşmasına kömək edən geriyə baxan tüklər var.
  • Pinqvinlər şirin suyun yanında yaşamırlar - heç olmasa dondurulmamışlar. Bunun əvəzinə duzlu su içirlər. Bədənlərində duzu içdikləri sudan çıxaran və hesablarındakı yivlərdən itələyən xüsusi bir bez var, bu səbəbdən içdikləri su süzülür.
  • Pinqvinlər ömürlük cütləşirlər. Çiftleşmə mövsümündə pinqvinlər sahildə xüsusi yuva sahələrinə üz tuturlar. Pinqvinlərin cütləşdikləri, yuva qurduqları və cücələrini böyüdükləri əraziyə avarçəkmə deyilir.


  • Pinqvinlər cütləşməyə hazır olduqda, kişi kürək bükülmüş və qanadları uzanmış vəziyyətdə dayanır. Bir qadını cəlb etmək üçün yüksək səslə bir zəng vurur. Pinqvinlər özlərinə bir həyat yoldaşı tapdıqda, boyunlarına toxunaraq və üzgəcləri ilə bir-birinin arxasına vuraraq bir-birləri ilə birləşirlər. Həm də bir-birlərinə 'oxuyurlar', beləliklə bir-birlərinin səslərini tanımağı öyrənirlər.
  • Pinqvinlər yuvalarını mövcud olan hər şeydən, hətta qayalardan və daşlardan tikəcəklər. Yumurta tökülən kimi (pinqvinlər bir-bir və ya iki yumurta qoyur), qadın axşam yeməyinə çölə çıxır, erkəyi yuvasını seyr etməyə qoyur. Dişi qayıtdıqda (geri qayıtması iki həftəyə qədər davam edə bilər) kişinin növbəsi yemək üçün üz tutur, dişi yumurta ilə qoyur.
  • Bir Pinqvin cücəsi çıxdıqda dərhal valideynlərinin səsini tanıması üçün zəng etməyə başlayır. Cücə yetkin yaşa çatdıqda, hər iki valideyn eyni vaxtda ayrılacaq. Rookerydəki bütün cücələr, valideynləri qayıdana qədər birlikdə qalacaqlar.
  • Valideynlər evə gəldikdə, cücələrini səsi ilə tanıyırlar. İmperator pinqvin, soyuq qışda Antarktidada yuva quran və yuva quran yeganə növdür.
  • Leopard suitiləri pinqvinlərin əsas təhdidi, ancaq dəniz aslanları və orkasıdır balinalar həm də yırtıcıdır. Avstraliya qartalı və Skua kimi bəzi böyük dəniz quşları da pinqvini təhdid edirlər. Pinqvinlərin də quru bərə, pişik, ilanlar , kərtənkələ , tülkülərsiçovullar .


  • Pinqvinlər neft dağılması, suyun çirklənməsi və okeanın həddindən artıq yığılması ilə təhlükə altına düşə bilər.
  • Yaşamaq pinqvinlər üçün əsas problemdir. Evlərində yırtıcıların olmamasından əmin olurlar. Yeterli qida və sığınacaq alacaqları bir yer tapmaq onlar üçün bir şərtdir. Həm də çoxalacaqları və bir-birləri ilə qarşılıqlı əlaqə qura biləcəkləri bir ərazidə yaşamaları lazımdır. İqlimin istiliyindən asılı olaraq bir yerə yerləşirlər. Su ən az 10 dərəcə Selsi və ya bədənlərinin istiliyindən daha soyuq olmalıdır. Galapagos Pinqvinləri kimi isti temperaturda yerləşməyi bacaran pinqvinlər də var.
  • Pinqvinlər şirin suyun yanında yaşamırlar - heç olmasa dondurulmamışlar. Bunun əvəzinə duzlu su içirlər. Bədənlərində duzu içdikləri sudan çıxaran və hesablarındakı yivlərdən itələyən xüsusi bir bez var, bu səbəbdən içdikləri su süzülür.
  • Pinqvinlər vaxtlarının çoxunu su axtararaq yemək axtarmağa sərf edirlər. Ancaq geriyə üzə bilməzlər. Dönərkən, tullananda və dalarkən oynayarkən yemək axtararkən evdə suda olurlar. Bir pinqvin suyunu altı dəqiqə ərzində tuta bilir.


  • Pinqvinlər dəniz məhsulları yeyirlər. Əsas pəhrizləri balıqdır, buna baxmayaraq 'krill' adlanan kalamar, kiçik karides kimi heyvanlar və xərçəngkimilər yeyəcəklər. Bir pinqvin qanun layihəsinə diqqətlə baxsanız, axşam yeməyi yemək üçün mükəmməl bir çəngəl olduğunu görəcəksiniz. Dillərində sürüşkən dəniz məhsullarının uzaqlaşmasını dayandırmağa kömək edən geriyə baxan kıllar da var.
  • Pinqvinlər ildə 1.500.000 metrik ton krill, 115.000 metrik ton balıq və 3500 metrik ton kalamar yeyə bilərlər.Faturalarını istifadə edərək dəniz səthindən 50-60 fut aşağıda olan ovdan bəslənirlər.
  • 15 km-dən 900 km-ə qədər yemək axtaran pinqvinlər də var.
  • Daşları yutan pinqvinlər var, beləliklə dalış zamanı üzmə qabiliyyətini azaldır və aclığı azaldır.
  • Pinqvinlər, növlərinə görə 54 ilə 120 gün arasında davam edə biləcək lələk tüklərinin yetişdirilməsi, əriməsi və hazırlığı zamanı illik oruc tutmağı da tətbiq edirlər.

Pinqvin növləri:

  • Var 17 hər biri bir az fərqli olan pinqvin növləri. Bütün növlər Cənubi yarımkürədə yaşayır. Çoxları Antarktidada Cənubi Qütbdə yaşayır. Bəziləri Cənubi Amerika, Galapagos Adaları, Avstraliya, Afrika və Yeni Zelandiya sahillərindədir. Dünyada 100 milyona qədər pinqvin ola bilər.
  • Afrika pinqvinləri: Afrika Pinqvinləri və ya Jackass Pinqvinləri Cənubi Afrika və Namibiyanın sahil bölgələrinin bəzi yerləri kimi isti yerlərdən gəlirlər.
  • Chinstrap Pinqvinlər: Chinstrap Pinqvinlər reproduktiv dövrlərində öz yuvalarını qurma qabiliyyətinə malikdirlər.
  • İmperator Pinqvinlər: İmperator Pinqvinlər Antarktidada dərin suda dalış edə bilərlər.
  • Gentoo Pinqvinləri: Gentoo Penguins gözlərində başlarına gedən ağ zolaqlar var.
  • Adelie Pinqvinləri: Antarktidadakı Adelie Pinqvinlərinin göz ətrafında ağ dairələr var.
  • Kral Pinqvinlər: Kral Pinqvinlərin başında, sinəsində və belində parlaq və güclü bir rəng var.və ya Galapagos Pinqvinləri Ekvator yaxınlığında yaşayırlar.
  • Humboldt Pinqvinləri: Humboldt Pinqvinləri Peru və Çilinin sahil bölgələrindəndirlər.
  • Dik Eynəkli Pinqvinlər : Dik uclu Pinqvinlər Antipodlar və Bounty Adalarıdır.
  • Makaron Pinqvinləri: Makaron Pinqvinləri narıncı-sarı rəngli lələklərə malikdir.
  • Fiordland Pinqvinləri: Fiordland Penguenləri, Qərbi Yeni Zelandiyanın Fiordland bölgəsidir və gagalarında ağ ləkələr var.
  • Tuzaq Pinqvinləri: Snares Penguins, Yeni Zelandiya, Snares Adasının yerli sakinləridir.
  • Magellan Pinqvinləri: Magellanik Pinqvinlər Çili və Argentinanın yerli sakinləridir.
  • Kral Pinqvinləri: Avstraliyanın bəzi bölgələrindən olan Kral Pinqvinlərinin üzü ağ rəngli tam bir üzə sahibdir.
  • Kiçik Göy Pinqvinlər: Balaca Göy Pinqvinlər 13 düym hündürlüyündə ən kiçik pinqvin növüdür.
  • Rockhopper Pinqvinləri: Rockhopper Pinqvinləri Cənubi Amerikanın bəzi yerlərində rast gəlinir və qısa gagalı və qırmızı gözlüdür.
  • Sarı Gözlü Pinqvinlər : Yeni Zelandiyanın Sarı Gözlü Pinqvinlərinin gözləri ətrafında qızıl sarı, xallı rənglər var.

Pinqvin İş Vərəqləri

Bu paketdə var 11 istifadəyə hazır Pinqvin İş Vərəqəsi haqqında daha çox öyrənmək istəyən tələbələr üçün mükəmməldir Pinqvinlər Sphenisciformes və Spheniscidae ailəsini elmi düzən edən uçmayan quşlardır.



Yemək



Məni geyin

Həyat dövrü

Söz axtarışı

Faktlar yoxsa Bluff?

Madaqaskarın Pinqvinləri

Yükləmə aşağıdakı iş səhifələrini əhatə edir:

  • Pinqvin Faktları
  • Pinqvin Söz Axtarış
  • Fakt və ya Bluff
  • Madaqaskar Pinqvinləri
  • Pinqvin Akrostik
  • Yemək
  • Səhifənin rənglənməsi
  • Pinqvininizi çəkin
  • Boşluqları doldurun
  • Məni geyin
  • Həyat dövrü

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmunun hər hansı birinə öz veb saytınızda müraciət edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 11 aprel 2017

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 11 aprel 2017

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planı standartlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.