Kiçik Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri

Bütün bunlardan ən kiçiyi pinqvin növlər, kiçik pinqvin (Kiçik evdipula) cənub sahillərindəki koloniyalarda yaşayır AvstraliyaYeni Zelandiya , Spheniscidae ailəsindən. Tez-tez peri pinqvinləri adlanan bu növlər IUCN tərəfindən ən az narahatlıq doğuran siyahıdadır.

Kiçik pinqvin haqqında daha çox məlumat və ya alternativ olaraq, sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək üçün 21 səhifəlik Kiçik Pinqvin iş səhifəmizi yükləyə bilərsiniz.



Əsas faktlar və məlumat

VERGİ

  • 1781-ci ildə bu kiçik pinqvinlər əvvəlcə Alman təbiətşünası Johann Reinhold Forster tərəfindən təsvir edilmişdir.
  • Genetik analizlər Avstraliya və Otago balaca pinqvinlərin uzaq bir növ təşkil edə biləcəyini göstərir. Bu səbəbdən, digər populyasiyalar üçün spesifik ad olan novaehollandiae ilə, xüsusi kiçik ad bundan götürüləcəkdir.
  • Mitokondrial və nüvə GUUT dəlillər, Eudyptula ilə Spheniscus arasındakı bölünmənin təxminən 25 milyon il əvvəl meydana gəldiyini, ağ qanadlı və kiçik pinqvinlərin sələflərinin təxminən 2.7 milyon il əvvəl sapmalarını söylədi.

TƏSVİRİ

  • Digər pinqvinlər kimi, kiçik pinqvin qanadları üzmək üçün istifadə edilən üzgəclərə çevrildi.
  • Ümumiyyətlə 30-33 sm (12-13 inç) hündürlüyə çatırlar və təxminən 1,5 kq (3,3 lbs) çəkirlər. Cinsi dimorfizm bu növdə yaygındır - kişilər ümumiyyətlə dişilərə nisbətən daha böyükdür və daha uzun və daha dərin qanun layihələrinə sahibdirlər.


  • Kiçik pinqvin başı və qarın üstü mavi rəngdədir, şifer boz rəngli qulaq örtükləri çənədən qarınadək altda ağ rəngə qədər həll olunur.
  • Üzgəcləri də mavi rəngdədir. Kiçik pinqvin gagası tünd boz-qara rəngdədir və 3-4 sm uzunluğundadır. İris solğun gümüşü və ya mavi-boz və ya fındıqdır, ayaqları qara bazalı və toxumalı çəhrayı rəngdədir.
  • Gənc kiçik pinqvinlər təbii olaraq daha qısa bir hesaba və daha yüngül üst hissələrə, ümumiyyətlə daha parlaq açıq mavi lələyə sahibdirlər.


  • Okean sahillərində yaşayan əksər quşlar kimi, kiçik pinqvinlər də uzun ömürlüdür. Növlər üçün ortalama 6.5 ildir, lakin 25 ilədək olan bəzi müstəsna hallarda quş bantlaşdırma təcrübələri aşkar edilmişdir.

Coğrafi cərəyan

  • Kiçik pinqvinlər Avstraliyanın cənub sahillərində və sahillərindəki Cənubi Soliter Adasına qədər şimalda olan növlərdir Yeni Cənubi Uels . Bu peri pinqvinlər Yeni Zelandiya sahillərində də yaşayırlar.
  • Kiçik pinqvinlərdə mövcud olan altı növ var. E. m. novaehollandia Avstraliyanın vətənidir. Digər beş alt növ, E. m. iredaei, E. m. variabilis, E. m. albosignata, E. m. kiçik və E. m. chatamensis, Yeni Zelandiya ölkəsinə səpələnmişdir.


HABITAT

  • Quruda olduqda, kiçik pinqvinlər yaxşı yuva şəraiti olan sahil yaşayış yerlərində yaşayırlar. Yuvalarını çılpaq qumda və ya bitki örtüyünün altında qazılmış yuvalarda qururlar. Torpaq bir çuxur tutmaq üçün çox incədirsə, bu pinqvinlər mağaralarda və qaya çatlarında da yuva qururlar.
  • Kiçik pinqvinlərin yaşayış yerlərinə qayalıq sahil şeridləri, savanna və ovma meşələri daxildir.
  • Həm də dəniz dəniz quşları olduqları üçün kiçik pinqvinlər vaxtlarının çox hissəsini su altında üzməyə sərf edirlər.

ÇOXDURMA

  • Müraciət, kişi kiçik pinqvinlərin cütləşmə çağırışları ilə başlayır. Ümumiyyətlə bədənini dik vəziyyətdə, kürəyinin üstündəki üzgəclərlə tutur, boyun uzanır və başı göyə baxır. Daha sonra qışqıran bir səs çıxarır.
  • Bu ekranlar ya təkbaşına, ya da cüt olmayan kişilər qrupunda edilə bilər. Kişinin qurduğu bir yuva qarşısında təqdim edəcəyi bəzi hallar var.


  • Bir qadın öz həyat yoldaşını seçdikdən sonra birlikdə qonaqlıq nümayişi edirlər. Bir pinqvin dik durur və üzgəclərini baş əyərək pərəstişkarlarına göstərir ki, bu da digər quşun arxasınca getməsini və yuva yaxınlığında kiçik dairələrdə gəzərək getdikləri kimi gəzirlər.
  • Bu ekran göstərildikdən sonra kopulyasiya baş verir.
  • Kiçik pinqvinlər monoqamdır; cütləşən cütlərin tutulması bu növdə hər il yüksəkdir. Cütlüklərin yalnız müvəffəqiyyətsiz bir yuva cəhdindən və ya ölümündən sonra ayrılması ehtimalı var.
  • İyundan oktyabr ayına qədər kiçik pinqvinlər məhdud olmayan koloniyalarda çoxalırlar.


  • Yuvalarını torpaq çuxurlarında, qayalı qayalıqlarda və ya tikə bilərlər mağaralar , burada 1 ilə 2 yumurta arasında bir debriyaj istehsal edirlər.
  • Yumurtalar ipək və ağ rənglidir, ümumiyyətlə çəkisi 53 qramdır, ortalama diametri 42,0 mm-dir.
  • İnkubasiya 31 ilə 40 gün arasında baş verir və yeni çıxan cücələr 36 ilə 47 q arasında olur. Bu cücələr biraz altricialdır, buna görə də doğulmağa ehtiyac duyan tüylü tüklərlə dünyaya gəlirlər və hələ yuvanı tərk edə bilməyəcək və özləri üçün yemək axtarmağa qadir deyillər.
  • Yumurtalar çıxdıqdan sonra, növbəti 18 - 38 gün, hər 3-4 gündə bir növbə alaraq, balaları bəslədikləri valideynlər üçün “gözətçi dövrü” adlanır.
  • Qoruma müddəti bitdikdən sonra valideynlər vəzifələrini rahatlaşdırır və balalarını yalnız gecə qoruyurlar.
  • Cücə təqribən 50 ilə 65 günlük olduqda baş verir və bu anda artıq 800 g ilə 1150 g arasında bir ağırlığa çatdı.
  • Yetkinlik yaşına çatmayanlar 57 ilə 78 gün arasında tamamilə müstəqildirlər. Çoxu 3 yaşında cinsi yetkinliyə çatır.
  • Kiçik pinqvinlərin yetişdirmə dövrü yuva yerləşmə yerindən və ətraf mühitin digər amillərindən asılıdır. Bəslənmə, yaş və yetişdirmə tarixi bu pinqvin növlərinin çoxalma dövrünün vaxtını və yuva müvəffəqiyyətini də təsir edə bilər.

DAVRANIŞ

  • Kiçik pinqvinlər, təcavüzkar, irəliləyən fiziki təmas və fiziki hücumlara doğru irəliləyən sabit xəbərdarlıq ekranları kimi dörd fərqli kateqoriyaya bölünən bir sıra fərqli aqressiv davranış ekranlarına sahibdirlər. Bu dörd ekoloji davranışın hamısı dəyişən fiziki görüntü və səsləndirmədir.
  • Stasionar xəbərdarlıq ekranı pinqvindən 1 ilə 3 metr məsafədə təhlükə olduqda olur. Kiçik pinqvin, üzgəclərini yayır, bədənini dik tutur və yüksək səslə səssiz səs gətirən şəxs birbaşa görünüş verir.
  • Pinqvin sürətlə təcavüzkar tərəfə doğru qaçdıqda sürətlə yeriyir və ya digər heyvana qarşı bray kimi bir çağırışla gəlir.
  • Qısamüddətli fiziki təmas fakturalara toxunmaqdan, saldırganı saldıranla vurmağa qədər dəyişə bilər. Pinqvin yuvasındadırsa, girəni gaga ilə çırpmağa başlayır.
  • Digər heyvan pinqvin gözündən düşməzsə, üzgüçülük və üzgəclərlə döyməyi əhatə edən fiziki hücumlara əl atacaqdır.
  • Kiçik pinqvinlərin ən çox gecə pinqvinləri olduğu bilinir, lakin təbii olaraq bütün gününü dənizdə yemək axtarmağa və alaqaranlıqda çimmək üçün sahilə dönməyə sərf edirlər.
  • Yetişdirmə dövründə pinqvinlər qurudan yalnız orta hesabla 8 ilə 9 km aralıda təxminən 12 ilə 18 saat arasında üzürlər. Bu qısa səyahətlər cücələrin hələ də təkbaşına yaşaya bilməmələrindən irəli gəlir.
  • Yetişdirilməyən mövsümdə kiçik pinqvinlər ümumiyyətlə 710 km-ə qədər uzun məsafələrə üzürlər. Digər böyük pinqvinlərlə müqayisədə sualtıya dalmaq üçün böyük miqdarda enerji sərf edirlər. 67 m dərinliyə qədər çata bilsələr də, kiçik pinqvinlər səthdən 5 m məsafədə qalırlar.
  • Dənizdən sahilə qayıdanda koloniyalardakı yuvalarına qayıdırlar.

Qida vərdişləri

  • Kiçik pinqvinlər təbii olaraq incədir; yalnız hamsi və sardalya kimi Clupeiformes balıqlarından ibarət olan bir balıq pəhrizində yaşayırlar. Bəzən, kiçik kalamar, ahtapot və xərçəngkimilərlə də qidalanırlar. Dayaz dərinliklərdə ovu tutmaq üçün dalğıc dalğıc texnikasına yiyələnirlər.
  • Bu pinqvinlər ovlanır köpək balığı , möhürlər, qatil balina balinalar, itlər, süzənəklər, siçovullar, tülkülər və pişiklər. Pasifik qağayıları və King's skinks kiçik pinqvinlərin əsas yırtıcılarıdır, yumurtalarını yeyir və balalarını bəsləyir.
  • Yırtıcılığı azaltmaq üçün kiçik pinqvinlər yırtıcılara qarşı bir texnika hazırladılar - qruplar halında sübhdən əvvəl və qaranlıq olduqdan sonra qaranlıqdan bir neçə saat sonra okeana gedib-gəlirlər. Qaranlığın pərdəsi altındakı daha az quru hərəkətləri, yırtıcılarından uzaq olmaq üçün kiçik pinqvin metodudur.

Konservasiya vəziyyəti

  • Hal-hazırda kiçik pinqvinlər IUCN tərəfindən ən az narahat olan növlər siyahısına daxil edilmişdir, baxmayaraq ki, populyasiya sayının azalması, yırtıcı sayının azalması, yağ tökülməsi, insan məskənləri, sahil eroziyası və çirklənmə səbəbindən azalır.
  • Onların alt növləri E. m. albosignata indi nəsli kəsilməkdə olan sayılır və indi yalnız Yeni Zelandiyanın Cənubi adasındakı Banks yarımadasında tapılır.

Kiçik Pinqvin İşləri

Bu, 21 dərin səhifədə kiçik pinqvin haqqında bilməli olduğunuz hər şeyi özündə cəmləşdirən fantastik bir paketdir. Bunlar tələbələrə Spheniscidae ailəsindən Avstraliya və Yeni Zelandiyanın cənub sahil boyu koloniyalarında yaşayan kiçik pinqvin (Eudyptula minor) haqqında öyrətmək üçün mükəmməl olan istifadəyə hazır Little Penguin iş vərəqləri. Tez-tez peri pinqvinləri adlanan bu növlər IUCN tərəfindən ən az narahatlıq doğuran siyahıdadır.



Daxil edilmiş iş səhifələrinin tam siyahısı

  • Kiçik Pinqvin Faktları
  • Kiçik Göy Pinqvinlər
  • Kiçik Pinqvin Əsasları
  • Kiçik bir pinqvin anatomiyası
  • Kiçik bir pinqvinin həyat hekayəsi
  • Mənim yaşayış mühitimi çəkin
  • İki kiçik pinqvin
  • Kiçik Pinqvin Alt Növləri
  • Pinqvin Origami
  • Fairy Penguin Recap
  • İqlim Dəyişikliyi ilə Mübarizə

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmundan hər hansı birinə öz veb saytınızda istinad edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Kiçik Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3 iyun 2020

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Kiçik Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 3 iyun 2020

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.