Humboldt Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri

The Humboldt pinqvin , Spheniscus humboldti, bir Cənubi Amerika Sakit okeanın subtropik sahillərinə endemik olan pinqvin çiliPeru , Spheniscidae ailəsində. Bu pinqvin növü artıq Beynəlxalq Təbiəti Qoruma Birliyi (IUCN) tərəfindən həssas olaraq siyahıya alınmışdır.

Humboldt pinqvin haqqında daha çox məlumat və ya alternativ olaraq, sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək üçün 19 səhifəlik Humboldt Pinqvin iş səhifəmizi yükləyə bilərsiniz.



Əsas faktlar və məlumat

Mənşə və vergi

  • Xüsusi adı humboldti, Prussiya kəşfiyyatçısı Alexander von Humboldt-dan gəlir.
  • Bu növ Spheniscus cinsinə aiddir və ya bantlı olaraq da adlandırılır pinqvinlər . Bəzən istehsal etdikləri eşşəyin dırmaşmasına bənzər yüksək səsli axtarış çağırışlarına görə bəzən onlara “cek eşşək pinqvinləri” deyilir.
  • Humboldt pinqvinləri ilə yaxından əlaqəlidir Afrika pinqvinidir , Magellanik pinqvin və Galapagos pinqvinidir.

FİZİKİ XÜSUSİYYƏTLƏR

  • Humboldt pinqvinləri uzunluğu 66 ilə 70 sm arasında (təxminən 26 ilə 28 inç) arasında dəyişən və 4 ilə 5 kq (9 ilə 11 lbs arasında) olan orta ölçülü quşlardır. Kişilər qadınlara nisbətən bir qədər daha yüksəkdir və təxminən 0,8 kq ağırdır, hər iki cins də oxşar görünür.
  • Bu pinqvinlər, başlarındakı geniş C şəklində ağ lələk bandı və bədənin yan hissələrindəki geniş qara lələk zolağı ilə seçilir və pinqvin qarnının ağ lələkləri boyunca kəsilir.


  • Yetkinlərin üzündə, hər gözü əhatə etmək üçün hesabın dibindən arxasına uzanan böyük bir çəhrayı ətli bölgə var. Bu xüsusiyyət, Humboldt pinqvinlərini Spheniscus cinsindəki digər növlərdən ayırır.
  • Gənc Humboldtsun başı qara və boz bədəni var. Cücələr isə tamamilə boz lələklərlə örtülmüşdür.
  • Humboldt və Magellan pinqvinləri arasında bir qarışıqlıq var (S. magellanicus); naxışları bir-birinə bənzəyir, lakin sonuncularında gözlərində daha kiçik çəhrayı ət bölgələri var.


Coğrafi cərəyan və vərdiş

  • Humboldts subtropikdə yaşayır Sakit okean Çili və Peru sahilləri.
  • Onların əhalisi şimaldakı İsla Fokadan cənubda Punihuil adalarına qədər uzanır. Bu bölgə Peru sahilləri boyunca şimala axan soyuq, az duzlu bir okean axını olan Humboldt cərəyanına bitişikdir.
  • Bu pinqvinlər vaxtlarının çox hissəsini sahil sularında keçirirlər ki, bu da onların yetişdirmə statuslarına aiddir.


  • Yetişdirilməyən Humboldts, quruya qayıtmadan əvvəl suda 60 saat sərf edir və maksimum səyahət 163,3 saat davam edir.
  • Damazlıq pinqvinlər yalnız 22.4 saatlıq bir səyahətə çatırlar; beləliklə, dənizdə daha az vaxt sərf etmək.
  • Dincəlmək, cinslərini artırmaq və cücələrini böyütmək üçün sahilə qayıdırlar. Cənubi Amerikanın Sakit okean sahilləri əsasən qayalıqdır və nəhəng guano yataqlarına sahib olması ilə xarakterizə olunur. Guano, son dərəcə təsirli bir gübrə kimi xidmət edən nəcislərin, yumurta qabıqlarının və dəniz quşları və yarasaların cəsədlərinin təbii mineral yataqlarıdır.

Yırtıcılar və xəyanət

  • Humboldts hamsi, pilchards (sardalya), siyənək, xərçəngkimilər və sefalopodları ovlayır.
  • Yırtıcı axtarış 60 m-dən az (200 fut) dərinlikdə olur; Bununla birlikdə, bu pinqvinlərin 150 m dərinlikdə (500 fut) dərinlikdə dalış etdiyi müşahidə edildi.


  • Okeanda böyüklər və yetkinlik yaşına çatmayanlar yırtıcı ola bilər köpək balığı , xəz möhürləri (Arctocephalus) və dəniz aslanları (Otaria).
  • Quruda olduqları zaman, vəhşi pişiklər və itlər, hətta tülkülər üçün yırtıcı kimi xidmət edirlər. ilanlargəmiricilər yumurta və cücə ilə qidalandırın.

YUŞAQ VƏ DAVA

  • Yumurta qoyulması iki amildən asılıdır: coğrafiya və El Niño və ya Cənubi salınım (ENSO) mərhələsi.
  • Humboldts, adətən yuvalarını yuva və ya guano yataqlarına, xüsusən də qayalıq yamaclarda olan yuvalara qururlar. Nadir hallarda yumurtalarını mağaralarda və ya bitki örtüyündən təmizlədikləri qayalıq ərazilərdə qoyurlar.


  • Yetişdirmə cütlükləri hər il iki cavanın debriyajını yetişdirirlər. Çıxışdan bir neçə həftə sonra yuvaya bir-üç yumurta qoyulur. Cütlər növbə ilə növbəti 40 - 42 gün ərzində yumurtalarını inkubasiya edirlər.
  • Yumurtadan çıxdıqda, valideynlər yemək axtarır və balalarını bəsləyirlər.
  • Digər növlərdən fərqli olaraq Humboldts, koloniyalarının digər üzvləri ilə kreş (qrup) yaratmır.
  • Civcivlər 10 ilə 12 həftəyə çatdıqda ovlaya bilər. Balıqlar yetişdirmə koloniyasından özləri yem yemi üçün ayrılırlar.
  • Humboldtların əksəriyyəti iki və ya üç yaşında cinsi yetkinliyə çatır və insanların çoxunun 20 il yaşadığı gözlənilir.
  • 2009-cu ildə Bremerhaven Zooparkında iki yetkin kişi Humboldt pinqvinləri Almaniya bioloji valideynləri tərəfindən geridə qalan bir yumurta qəbul etdi. Yumurta çıxdıqda, bu iki pinqvin, cücəni böyüdüb qorudu, bəslədi və baxdı, eyni şəkildə heteroseksual pinqvin cütləri öz balalarını necə böyüdürlər.

Konservasiya vəziyyəti

  • IUCN Humboldt pinqvinlərini həssas növlər siyahısına salır.
  • Əvvəllər guano aşırı istismarının qurbanı idilər. Əhalisi həddindən artıq balıqçılıq, iqlim dəyişikliyi və okean turşusu səbəbiylə azaldı.
  • İndiki əhalisi təxminən 32.000 yetkin fərddir.
  • 2010-cu ilin avqust ayında Şili və Perunun Humboldt pinqvinləri ABŞ-ın nəsli kəsilməkdə olan növlər aktı çərçivəsində qoruma altına alındı.

Humboldt Pinqvin İş Vərəqləri

Bu, 19 dərin səhifədə Humboldt Pinqvin haqqında bilməli olduğunuz hər şeyi ehtiva edən fantastik bir paketdir. Bunlar tələbələrə Humboldt pinqvini, Spheniscidae ailəsində Şili və Perunun subtropik Sakit okean sahillərində endemik olan Cənubi Amerika pinqvinidir. Bu pinqvin növü artıq Beynəlxalq Təbiəti Qoruma Birliyi (IUCN) tərəfindən həssas olaraq siyahıya alınmışdır.



Daxil edilmiş iş səhifələrinin tam siyahısı

  • Humboldt Pinqvin Faktları
  • Humboldtu təqdim edirik
  • Humboldt əsasları
  • Humboldtun hekayəsi
  • Think Tank
  • İki zolaqlı pinqvin
  • Pinqvin Origami
  • Digər pinqvinlər
  • Humboldt Recap
  • Valideynlərin sevgisi
  • Humboldts üçün ümid

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmundan hər hansı birinə öz veb saytınızda istinad edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Humboldt Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 14 aprel 2020

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Humboldt Pinqvin Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 14 aprel 2020

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.