Geyik Faktları və İş Vərəqləri

The maral Artiodactyla və ya cloven dırnaqlı məməlilər sırasına görə Cervidae ailəsinə mənsub olan qırx üç (43) növə sahib bir otyeyən heyvan. Marallar xaricində bütün qitələrə məxsusdur AvstraliyaAntarktida . Bununla birlikdə, geyiklərin əksəriyyəti Avropa, Asiya və Şimali Amerikanın meşələrindədir.

Geyiklər haqqında daha çox məlumat üçün aşağıdakı fakt sənədinə baxın və ya alternativ olaraq sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək üçün 25 səhifəlik Geyik iş səhifəmizi yükləyə bilərsiniz.



Əsas faktlar və məlumat

FİZİKİ XÜSUSİYYƏTLƏRİ

  • Bir maralın uzun, güclü ayaqları var, onları yaxşı tullanan və qaçışçı və təəccüblü dərəcədə yaxşı üzgüçülük edir; kiçik bir quyruq və uzun qulaqlar. Geyiklərin çoxu orta hesabla bir metrə qədər böyüyür. Ən böyük maral növləri geyik, dünyanın ən kiçik geyikləri isə şimal pududur.
  • Buynuzlar, maralların bir yaşına çatdıqda inkişaf edir. Su maralı xaricində bütün erkək marallarda buynuz var. Dişi marallar xaricində dişilər ümumiyyətlə buynuzdan məhrumdurlar.
  • Maralların çoxunun 32 dişi var. Geyiklərin yanaq dişlərində, üst çənənin ön tərəfində güclü bir yastığı olan hilal emaye silsilələri vardır ki, bu da müxtəlif bitki örtüyünü əzmələrini təmin edir.

HABİTAT

  • Geyiklər fərqli yaşayır biomlar , dən tundra tropik yağış meşələrinə. Bir çox geyik meşə və çalılıq arasındakı keçid bölgələrində və çayır və savanada yaşayır.
  • Geyiklər seçməli ruminantlardır, buna görə təzə otlar, alaq otları və otlar yeyirlər.


  • Yüksək dərəcədə ixtisaslaşmış və dağlarda, otlaqlarda, bataqlıqlarda və “yaş” savanalarda və ya çay sahillərində yaşayan maral növləri var. səhralar .

DAVRANIŞ

  • Bir sürüdə 25-ə yaxın geyik var, əksəriyyəti 'adlı' dişi geyik və 'geyik' kimi tanınan dominant bir erkək maraldır. Əziz aparıcı həmişə sürünün arxasındadır, sürü hərəkət edərkən arxa qoruma mövqeyini tutan bir qadın kömək edir.
  • Bayraqlar sürünü qoruyan və sürünü və cütləşmə hüquqlarını qorumaq üçün tez-tez digər boğazlarla mübarizə aparacaqlar. Döyüş, bir dişi geyik tərəfindən seçilmələri üçün künclər arasında da baş verir.


  • Rutting fəsillərində, rəqibləri qorxutmaq və üstünlük göstərmək üçün vizual və aqressiv görüntülər ifadə edə bilər. Bu hərəkətlər, geyinin boynundakı tüklər uzandıqda və böyüdükdə palçığa yuvarlandığında və buynuzlarını bir ağaca bükdükdə göstərilir.
  • Müəyyən bir maral növünün edə biləcəyi iki antipredator strategiyası var. Biri gizlətməkdir. Kəşf olunarsa, yenidən gizlənmək üçün meşələrə və qaranlıqlara sürətlə sıçrayır. Digəri yırtıcıları qabaqlamaq üçün sürətlə düz və aydın ərazilərdə qaçmaqdır.
  • Xüsusi tullananlar dik yamaclara və möhkəm əraziyə yaxın qalmağı seçirlər. Yırtıcılardan qaçmaq üçün təpələrə və yüksəkliklərə gedən uçurumdan çıxan alpinistlər də var.


Pəhriz

  • Geyiklər əsasən yarpaqlarla qidalanan ixtisaslaşmış otyeyənlərdir. Asanlıqla həzm olunan qidanı seçirlər və çox qaba lifli ot yemirlər. Toxumları, cavan yarpaqları, təzə otlar, yumşaq budaqlar, otlar, su bitkiləri, az lifli, lakin zülal miqdarı və toksikliyi yüksək olan meyvələr, göbələklər və likenlər yeyirlər.
  • Geyiklər buynuz böyüməsi tələblərinin öhdəsindən gəlmək üçün yüksək keyfiyyətli qida istehlak edirlər. Buynuzları çox yüksək miqdarda mineral, zülal və enerji tələb edir.
  • Geyik, gənc bitkilərin böyüdüyü fəlakətlərin (məsələn, meşə yanğını, daşqın) baş verdiyi bir ərazidə sağ qala bilər. Otlamaq üçün ərazidə tapmaq və yerləşmə qabiliyyətinə malikdirlər.

ÇIXARMA

  • Geyiklər ümumiyyətlə avqustun sonundan dekabr ayına qədər cütləşirlər. Əsasən payızın ortalarından sonuna qədər baş verir.
  • Hamiləlik müddəti on aya qədərdir. Fawnların əksəriyyəti ağ ləkələrlə örtülmüş xəz ilə doğulur, lakin bəzi növlərdə ilk qış bitdikdə bu ləkələri itirirlər.


  • Qırmızı heyvanlara yalnız ana baxır. Fawn və anası təxminən bir il birlikdə qalırlar. Kişilər ümumiyyətlə ayrılırlar və analarını bir daha görməzlər, ancaq qadınlar bəzən sümükləri ilə geri qayıdır və kiçik sürülər meydana gətirirlər.

Konservasiya

  • Min illərdir insanlar ətləri, südləri və dəriləri üçün maral ovlayırdılar. Bu gün geyiklər əkilir. Bir ferma tapıldı Yeni Zelandiya ölkə daxilində 3000-dən çox geyik təsərrüfatına sahibdir.
  • Geyiklər insanlara və bənzər vəhşi heyvanlara yem olur canavar , pələnglər , ayılar və bəzi tülkülər. Vəhşi marallar qorunma statuslarını təhdid edərək çox müdafiəsiz hala gəlirlər.

Geyik işləri

Bu, 25 dərin səhifə arasında geyik haqqında bilməli olduğunuz hər şeyi ehtiva edən fantastik bir paketdir. Bunlar Artiodactyla və ya cloven dırnaqlı məməlilər sırasına görə, Cervidae ailəsinə aid qırx üç (43) növ növünə sahib ot yeyən bir heyvan olan geyiklər haqqında şagirdlərə məlumat vermək üçün mükəmməl istifadə olunan Maral iş vərəqləri. Marallar Avstraliya və Antarktida xaricində bütün qitələrə məxsusdur. Bununla birlikdə, geyiklərin əksəriyyəti Avropa, Asiya və Şimali Amerikanın meşələrindədir.



Daxil edilmiş iş səhifələrinin tam siyahısı

  • Geyik Faktları


  • Ətrafda gəzinti
  • Geyikləri necə tanıyırsınız?
  • Söz axtarışı
  • Geyiklər
  • Geyik və ya Xeyr
  • Deer-scribe Me
  • Ana üçün yol
  • Yeməyə nəsə
  • Mənim yolum
  • Yeni Geyik Evi

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmunun hər hansı birinə öz veb saytınızda müraciət edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Geyik Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 26 sentyabr 2019

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Geyik Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 26 sentyabr 2019

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planı standartlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.