Capybara Faktlar və İş Vərəqləri

The kapibara yerli bir məməli Cənubi Amerika . Dünyadakı ən böyük yaşayan gəmiricidir. Chigüire, chigüiro və carpincho olaraq da adlandırılan kapibara, mövcud olan digər üzvünün daha kiçik kapyaranın olduğu Hydrochoerus cinsinin bir üzvüdür.

Capybara haqqında daha çox məlumat və ya alternativ olaraq sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək üçün 23 səhifəlik Capybara iş səhifəmizi yükləyə bilərsiniz.

Əsas faktlar və məlumat

FİZİKİ XÜSUSİYYƏTLƏRİ

  • Çiynində təxminən 50 sm (1,5 ft) boyunda, 130 sm (4 ft.) Uzunluğunda və 35-70 kq (75-150 lb) olan capybara, dünyanın ən böyük gəmirici adını alır.
  • Capybaras yarı sulu, suda çox vaxt sərf edir. Cənubi Amerika və Cənubi Amerikanın cənubunda həm savannalarda həm də yaşayırlar yağış meşələri gölməçələrin, çayların və ya göllərin yaxınlığında.
  • Capybaras fiziki olaraq yarı su həyat tərzinə yaxşı uyğunlaşmışdır. Torlu ayaqları suda manevr etməyə və yumşaq, palçıqlı yerdən keçməyə kömək edir. Üz xüsusiyyətləri, böyük başlarının yuxarı hissəsinə doğru uzanır, üzmək zamanı görməyə və nəfəs almağa imkan verir.

HABITAT

  • Capybaraların evləri yalnız suda bol olan yerlərdə qurduğu bilinir. Ümumiyyətlə içərisində böyüyürlər göllər , bataqlıqlar, çaylar, bataqlıqlar, çaylar və gölməçələr.
  • Capybaras müntəzəm otlaqdır və buna görə ot, bitki örtüyü, bitki, ağac və su istehlak edirlər.
  • Ən böyük capybaras əhalisi üç bölgədə tapıla bilər: cənubdakı Taim ovalıqları Braziliya , qərbi Braziliyada Pantanal və içəridə llanos Venesuela .

DAVRANIŞ

  • Capybaras olduqca sosial heyvanlardır, çünki tez-tez yetkin kişilərdən, qadınlardan və gənclərdən ibarət olan kiçik qruplar təşkil edirlər. Hər bir qrup ən çox 6 ilə 10 nəfərdən ibarətdir.
  • Yetkin bir dominant kişi, iki itaətkar kişi ilə birlikdə qrupa rəhbərlik edəcək, ardından dörd yetkin qadın və gənc. Qrup lideri nüfuzunu göstərmək üçün aqressiv olur.
  • Capybaras ümumiyyətlə gecə aktivdir, ancaq gündüz gəzir. Günorta saatlarında meşədə sığınacaq axtarırlar.
  • Kapibaraların sosial davranışı istirahət, otlarla qidalanma və sosial qarşılıqlı əlaqələri əhatə edən üç fəaliyyətə bölünür. Təhlükə olunduqda, kapibarlar başını düz bir vəziyyətdə qaldırarkən suda ayıq qalırlar. Bir istiqamətə baxmağa davam edəcəklər. Bu, yırtıcıya kapibaranın hərəkətini gördüyünə dair açıq bir siqnal verir. Ancaq yırtıcı yaxınlaşmağa davam edərsə, kapibara ya it kimi hürür, ya da sadəcə qaçır.

Pəhriz

  • Capybaras əsasən ot və su bitkiləri ilə yanaşı meyvə və ağac qabıqlarında otlayan otyeyənlərdir. Çox selektiv qidalandırıcılardır və bir növün yarpaqları ilə qidalanır və ətrafdakı digər növlərə məhəl qoymurlar. Quru mövsümdə daha az bitki olduğu üçün daha çox bitki yeyirlər.
  • Nəmli mövsümdə ot yeyərkən, quraq mövsümdə daha çox qamışlığa keçməli olurlar. Yaz aylarında capybaras yeyən bitkilər qışda qida dəyərini itirir, buna görə o dövrdə istehlak edilmir.
  • Capybaras otokoprofagiyadır, yəni bakterial bağırsaq florasının mənbəyi kimi öz nəcislərini yeyirlər, normal qidalanma əmələ gətirən çəməndəki sellülozun həzm olunmasına kömək edir və qidalarından maksimum zülal və vitamin çıxarırlar.

ÇOXDURMA

  • Capybaras'ın bütün il boyu yetişdirildiyi bilinir, lakin daha çox yaşayış mühitinin keyfiyyətindən asılıdır. Cütləşmə ümumiyyətlə aprel və may aylarında baş verir.
  • Capybaras, yalnız günorta istilərinin qarşısını almaq üçün deyil, daha yaxşı bir doğum yeri üçün meşə və ya sığınacaq axtarır.
  • Hamiləlik müddəti 147 gün davam edir, ancaq ətraf mühitə görə daha az və ya çox ola bilər. Dişi 1-dən 7-ə qədər canlı körpə dünyaya gətirir. Hər körpənin çəkisi 3 lb (1400 q) -dəkdir. Gənc kapibarlar doğulduqdan bir həftə sonra gəzə və görə bilir. Bu körpələr daim son dərəcə səslidirlər.

Konservasiya

  • Capybaras Beynəlxalq Təbiəti Qoruma Birliyi siyahısında deyil və buna görə də təhlükə altında olan bir növ hesab edilmir. Onların əhalisi Cənubi Amerika silsilələrinin əksəriyyətində sabitdir, baxmayaraq ki, bəzi bölgələrdə ovçuluq sayını azaltmışdır.
  • Capybaras zooparklarda və parklarda bir çox ərazidə tapıla bilər və bəzən sərbəst gəzməyə icazə verilir və 12 il əsirlikdə yaşaya bilər. Capybaras mülayim heyvanlardır və adətən insanların ev heyvanlarını yeməyə və əllə yemləməsinə imkan verir.

Capybara İş Vərəqləri

Bu 23 dərin səhifədə capybara haqqında bilməli olduğunuz hər şeyi ehtiva edən fantastik bir paketdir. Bunlar şagirdlərə Cənubi Amerikada yaşayan bir məməli olan kapibara haqqında məlumat vermək üçün mükəmməl olan istifadəyə hazır Capybara iş vərəqləri. Dünyadakı ən böyük yaşayan gəmiricidir. Chigüire, chigüiro və carpincho olaraq da adlandırılan kapibara, mövcud olan digər üzvünün daha kiçik kapyaranın olduğu Hydrochoerus cinsinin bir üzvüdür.



Daxil edilmiş iş səhifələrinin tam siyahısı

  • Capybara Faktları
  • Ən böyük gəmirici
  • Capybara Basic
  • Söz axtarışı
  • Capybara tapın
  • Capybara ya da False
  • Capy-Word
  • Mənim evim
  • Habitat Collage
  • Söz yaradıcısı
  • Capybara dekodlaşdırması

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmundan hər hansı birinə öz veb saytınızda müraciət edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Capybara Faktlar və İş Sayfaları: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 14 iyun 2019

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Capybara Faktlar və İş Sayfaları: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 14 iyun 2019

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.