Brown Bear Faktlar və İş Vərəqləri

Böyük və tüylü saçlı Qəhvəyi ayı (Ursus arctos) rənglərinə görə dəyişir və Avrasiyanın şimal hissəsində və Ursidae ailəsinin bir hissəsidir. Şimali Amerika . 'Bruin' olaraq da bilinən qəhvəyi ayılar, IUCN tərəfindən göstərilən ən az maraqlanan növ olaraq qalır.

Qəhvəyi ayı haqqında daha çox məlumat üçün aşağıdakı fakt sənədinə baxın və ya alternativ olaraq sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək üçün 20 səhifəlik Brown Bear iş səhifəmizi yükləyə bilərsiniz.



Əsas faktlar və məlumat

TƏSVİRİ

  • Qəhvəyi ayıların üzlərindən tumurcuqlar çıxan iri və içbükey başları vardır ki, bu da onları digərlərindən asanlıqla müəyyənləşdirir ayı növlər. Həm də onları qara ayıdan (Ursus americanus) fərqləndirməyə kömək edən böyük bir çiyin kamburu var. Ümumiyyətlə 4 ilə 5 düym uzunluğunda olan qısa quyruqları var.
  • Onların möhkəm qollarında, ilk növbədə qazma üçün istifadə olunan uzunluğu 6 santimetrə qədər uzanan pençeli kütləvi pəncələr var. Qəhvəyi ayı caynaqları geri çəkilə bilməz və bir qədər kəskin nöqtələrə sahibdir. Bütün ayılar kimi, onlar da uzun müddət arxa ayaqların dibində durma və yerimək qabiliyyətinə sahib olan əkinçi və ya məməlilərdir.
  • Qəhvəyi ayıların qəhvəyi, qara, qaralma və ya sarışın kimi rəngləri dəyişən və ya bunların birləşməsi olan xəz var. Daha uzun xarici qoruyucu kıllar tez-tez ağ və ya gümüş uclara sahibdir, bu da onlara daha 'boz' bir görünüş verir.
  • Onlar nəhəng məməlilərdir və bellərini və boyunlarını sındıraraq istənilən böyük yırtıcı heyvanı öldürə bilərlər. Kişi qəhvəyi ayılar ümumiyyətlə dişilərdən daha böyükdür.
  • Baş və bədən uzunluğu təxminən 1,7 - 2,8 metr, çiyin boyu isə təxminən 90 - 150 santimetrdir.


  • Avrasiya qəhvəyi ayısı, dişiləri ən çox 90 kiloqram olan ən kiçik alt növdür. Kodiak ayısı, Sibir qəhvəyi ayısı və sahildən olan ayılar RusiyaAlyaska qəhvəyi ayının ən böyük alt növüdür.

YAYILMA VƏ HABİTAT

  • Qəhvəyi ayılar Şimali Amerikada geniş yayılmışdır, Avropa , şimal AsiyaYaponiya .
  • Rusiyada ən böyük populyasiya (120.000) olan dünyada təxminən 200.000 qəhvəyi ayı var, Amerika Birləşmiş Ştatları (32,500) və Kanada (21,750). ABŞ-da olanların əksəriyyəti Alyaskada yerləşir və bu qəhvəyi ayıların alt növlərinə “boz ayılar” deyilir.


  • İspaniyadan Rusiyaya və Skandinaviyadan Avropaya qədər təxminən 14.000 qəhvəyi ayı var Rumıniya , Bolqarıstan və Yunanıstan .
  • Qəhvəyi ayılar onsuz da Britaniya adalarında nəsli kəsilməklə üzləşmiş və hədsiz dərəcədə təhlükə altındadır Fransaİspaniya və Mərkəzi Avropanın qalan hissəsi.
  • Finlandiya qəhvəyi ayıları milli heyvanları olaraq qurdu.


  • Bir vaxtlar Atlas dağlarına endemik idilər Afrika və 19-cu əsrin son hissələrində Cezayir və Fasda mövcud ola bilər. Son bilinən Meksikalı qəhvəyi ayı 1960-cı ildə öldürüldü.
  • Arktik bölgələrdə qəhvəyi ayının potensial ekosistemi artır. İqlim dəyişikliyi bu ayılara icazə verdi köç daha şimalda bir vaxtlar yalnız etki olan əraziyə Qütb ayıları . Mülayim bölgələrdə, təhlükə və ov sayının artması səbəbindən yaşayış itkisi günahlandırılır.
  • Qrizli ayıların açıq mənzərələrə üstünlük verdikləri görünür, Avrasiya isə bu ayılar daha çox sıx meşələrdə yaşayırlar.

DAVRANIŞ VƏ Pəhriz

  • Qəhvəyi ayılar ümumiyyətlə tək məməlilərdir, baxmayaraq ki, bol qida əldə edildiyi böyük qruplarda bir yerə yığışa və yaşa və ölçüyə görə sosial iyerarxiyalar qura bilərlər.
  • İçində yay , çox tənbəl və ləng olduqları zaman qışı yaşamaq üçün etibar etdikləri daha böyük populyasiyalarda 400 lirəyə çatacaq əhəmiyyətli yağ ehtiyatları yığırlar.


  • Tamamilə qışlamamasına və asanlıqla oyanmasına baxmayaraq qəhvəyi ayılar bu soyuq aylarda mağara, yarıq və ya içi boş ağac kimi qapalı yerlərdə qalmağı sevirlər.
  • Qəhvəyi ayılar hər yerdə yaşayan heyvanlardır; giləmeyvə, kök, cücərti kimi göbələklər və daha çox bitki yeyirlər balıq , böcəklər və kiçik məməlilər.
  • Cütləşmə mövsümü mayın sonundan iyulun əvvəlinə kimi başlayır. Qəhvəyi ayılar ardıcıl monoqamdır, eyni tərəfdaşla bir neçə gündən həftələrə qədər qalırlar.
  • Dişi qadınlar 5 ilə 7 yaşları arasında cinsi yetkinliyə çatır, kişilər ümumiyyətlə cütləşmə hüquqları uğrunda digər kişilərlə rəqabət edəcək qədər böyük və güclü oluncaya qədər özlərinə bir tərəfdaş tapa bilməzlər.


  • Dişi zigota yarım il ərzində uşaqlıqda ayrılıb sərbəst üzəcək; bu prosesə təxirə salınmış implantasiya deyilir. Qış yuxu zamanı döl uşaqlıq divarına yapışacaq. Embrion uşaqlığa implantasiya etməyəcək və ananın soyuq mövsümdən keçməsi üçün kifayət qədər çəki yığmaması halında bədən tərəfindən udulur.
  • Analar ayı yatarkən balalar səkkiz həftədən sonra doğulur, ortalama bir ilə dörd arasında zibil olur, ikisi də ən çox görülən saydır. Zibilin ölçüsü ananın yaşından, coğrafi mövqeyindən və qida ehtiyatından asılıdır. Yaşlı qadın qəhvəyi ayıların çox sayda zibil doğurduğu hallar da var.
  • Balalar əvvəlcə kor olaraq doğulur, dişləri və xəzləri yoxdur və ağırlığı bir funtdan azdır. Analarının südü yaza qədər və yazın əvvəlinə qədər yeganə qida mənbəyidir. Bu müddət ərzində balaların ağırlığı 15 ilə 20 funt arasındadır və analarını izləyəcək və qatı qida axtarmağa başlayacaq yaşda.
  • Körpə qəhvəyi ayılar iki ildən dörd ilədək analarının yanında qalırlar və bu müddət ərzində təqlid yolu ilə sağ qalma üsullarını, məsələn, ən yüksək qida dəyəri olan qida üçün yem, ovçuluq, balıqçılıq, özünümüdafiə və sığınacaq tapmaq kimi şeyləri əldə edirlər.
  • Qəhvəyi ayılar uşaq öldürməyə meyllidir - yetkin kişilər qadını cinsi olaraq qəbul etmək və ya sadəcə istehlak etmək üçün başqa bir ayının balalarını öldürməyə meyllidirlər. Cubs, qəribə bir kişi ayısını gördükdən sonra qorxu içində bir ağaca dırmaşacaq və ana, kişinin iki dəfə böyük ola biləcəyinə baxmayaraq onları qoruyacaq.
  • Qəhvəyi ayılar zibil tullantıları və zibil qutularına çəkilir və qida axtararaq insan yaşayış yerlərini və ya tövlələri ziyarət etməyə cəhd göstərə bilər.
  • Alaska Elm Mərkəzinə görə sürpriz, maraq, istila edilmiş şəxsi məkan, yırtıcı, ov yaraları, karkasdan müdafiə və təhrik edilən ittiham ayı hücumlarının əsas səbəbləridir.

Qəhvəyi ayı işləri

Bu, 20 dərin səhifədə qəhvəyi ayı haqqında bilməli olduğunuz hər şeyi ehtiva edən fantastik bir paketdir. Bunlar şagirdlərə rəngləri dəyişən qəhvəyi ayı (Ursus arctos) haqqında məlumat vermək üçün mükəmməl olan və Avrasiyanın şimalında və Şimali Amerikanın əksər hissəsində rast gəlinən Ursidae ailəsinin bir parçası olan istifadəyə hazır Brown Bear iş vərəqləri. 'Bruin' olaraq da bilinən qəhvəyi ayılar, IUCN tərəfindən göstərilən ən az maraqlanan növ olaraq qalır.



Daxil edilmiş iş səhifələrinin tam siyahısı

  • Brown Bear Faktlar
  • Brown Bear ilə tanış olun
  • Qəhvəyi ayı anatomiyası
  • Qəhvəyi bir ayının həyat dövrü
  • Just Bear Things
  • Qəhvəyi çalarlar
  • Qəhvəyi və Qara
  • Qəhvəyi ayıdan soruşun
  • Daha çox Ayı Faktları
  • Bir ayı nağılı
  • İnsanlarla münasibət

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmundan hər hansı birinə öz veb saytınızda istinad edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Brown Bear Faktlar və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 May 2020

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Brown Bear Faktlar və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 May 2020

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.