Bobcats Faktlar və İş Vərəqləri

Bobcats Şimali Amerikada Cənubi Kanadadan Meksikanın mərkəzinə qədər olan orta ölçülü vəhşi pişiklərdir. Ölçülərinə görə qohumu olan vaşaqdan nisbətən kiçikdir. Bu pişiklər kiçik, bobbed quyruğuna görə bobcats adlanır.

Bobcats haqqında daha çox məlumat və ya alternativ olaraq sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək üçün 23 səhifəlik Bobcat iş səhifəmizi yükləyə bilərsiniz.



Əsas faktlar və məlumat

Ölçüsü və görünüşü

  • Bobcats Kanadalı vaşaqa bənzəyir, lakin ölçüsü daha kiçikdir.
  • Bunlar narıncı, boz və ya qəhvəyi xəzlə örtülmüş orta ölçülü pişiklərdir. Paltoları rəngə görə fərqlənir. Bundan əlavə, paltolarında tünd qəhvəyi və ya qara rəngli xətt işarələri var.
  • Onların ləkə nümunəsi kamuflyaj rolunu oynayır.
  • Yanaqları uzun saçlarla örtülmüşdür. Qulaqlar qara uclu və sivri.
  • Yetkin bir bobcat, əlavə 9 ilə 20 sm uzunluğunda bir quyruq ilə 47,5 sm-dən 125 sm-ə qədər ola bilər. Kişilər dişilərdən daha böyükdür.


  • Yetkin kişilərin çəkisi 6,4 ilə 18,3 kq, yetkin qadınların çəkisi 4 ilə 15,3 kq arasında dəyişə bilər.
  • Lynx və bobcats quyruqlarının görünüşü ilə fərqlənə bilər. Vələyin quyruğu tamamilə qaranlıqdır və bobkatın quyruğu yuxarıda qara, aşağıda ağ rəngdədir.

Yaşayış yeri

  • Bobcats üçün meşələr, yarı çöllər, fırçalar və dağları əhatə edən müxtəlif yaşayış yerləri var.


  • 13 yarımbobka Şimali Amerikada (Kanadadan Meksikaya) rast gəlinir.
  • Bobcats əkin sahələrinin yaxınlığında da yerləşə bilər.
  • Kanadalı vaşaq və sıx qar səbəbiylə Kanadada nisbətən daha az sayda bobcats var.


  • Meksikada bobatslara quru kolluqlarda və palıd və şam meşələrində rast gəlinir.
  • Aralığı ölkənin tropik cənub hissəsində bitir.

Pəhriz

  • Bobcatsın əsas pəhrizi dovşandır.
  • Bobcats ətyeyənlərdir.
  • Dovşan və dovşandan başqa gəmiricilər, quşlar, kərtənkələ, ilan və hətta maral yeməyi də sevirlər.


  • Bobcats qışlar zamanı daha böyük bir ov ovlayır.
  • Bobcats ovlarını ovlayaraq ovladı və sonra qısa bir qovluqla pusquya qoydu.
  • Bobcats ayrıca heyvandarlıq və quş əti ilə də qidalanır.

Çoxalma və nəsil

  • Bobcats 12-13 il yaşaya bilər. Tapılan ən qədim bobcat 16 yaşında idi.


  • Dişi bobats cinsi yetkinliyə 12 aylıqda çatır və kişilər üçün 24 ay çəkir.
  • Cütləşmə mövsümü baharın əvvəlindən başlayır, lakin il boyu mümkün olduğu üçün vaxt dəyişkəndir.
  • Hamiləlik müddəti təxminən 50-70 gündür.
  • Dişi bobats, yaxşı gizlədilmiş bir mağarada 1 - 8 pişik balası doğuracaq.
  • Pişik balaları 10 günlük olduqlarında gözlərini açırlar. Gənc vəhşi pişiklər təxminən 8 aylıq olduqda özləri çıxırlar.

Sosial sistem və ünsiyyət

  • Bobcats tək və ərazi heyvanlarıdır.
  • Qadın bölgələri bir-biri ilə bölüşmür, kişi əraziləri bir-biri ilə üst-üstə düşə bilər.
  • Kişilər 25-30 kvadrat mil ərazilərə sahibdirlər, qadınlar isə 5 kvadrat mil məsafədə işğal edə bilərlər.
  • Ağaclarda cızıq izləri qoyurlar və ərazilərini qeyd etmək üçün sidik, nəcis və qoxulardan istifadə edirlər.
  • Kişilər və qadınlar bir-biri ilə yalnız cütləşmə dövründə görüşürlər.
  • Bobcats yuvalarda yaşayır. Hər bobcat ərazisində bir əsas yuva və bir çox köməkçi yuva ola bilər.
    • Əsas yuva: Bobbatsın əsas yuvası ümumiyyətlə bir mağara və ya qaya sığınacağından, yıxılmış ağaclardan və içi boş ağaclardan ibarətdir.
    • Köməkçi yuvalar: Evin az ziyarət olunan seqmentlərində yerləşir və tez-tez fırça yığınları və ya ağac kötükləridir. Bunlara əlavə olaraq sığınacaq yuvaları deyilir.
  • Bobcats qoxular, vizual siqnallar və səs səsləri ilə əlaqə qurur.
  • Güclü xırıltılar və xırıltılar istehsal edirlər.

Davranış

  • Bobcats ecazkar yırtıcılardır. Həddindən artıq səbir və konsentrasiya ilə ovlarını ovlayırlar. Yeməklərini böyük bir sıçrayışla ələ keçirirlər.
  • Pişiklərə bənzər bobatsların görmə, qoxu və eşitmə qabiliyyəti böyükdür.
  • Möhtəşəm alpinistlər və üzgüçülər.
  • Bobcats 48 km / s (30 mil / saat) sürətlə işləyə bilər və arxa ayaqlarını təqib edərkən hay-küyü azaltmaq üçün ön ayaqlarının cəsarət verdiyi oxşar nöqtələrə qoyurlar.
  • Bobcats bir ağaca dırmaşaraq yırtıcıdan asanlıqla qaça bilər.

Təhdidlər və qorunma

  • Bobcats yırtıcılarına puma və boz qurdlar daxildir.
  • Pişik balalarını bayquşlar, qartallar, tülkülər, çakallar və ayılar ovlayır.
  • Bundan əlavə, bobatsların insan yırtıcıları da var. İnsanlar əsasən kürklərinə görə bobats ov edirlər.
  • Yaşayış mühitinin məhv edilməsi və artan insan populyasiyası da bobats üçün böyük təhdiddir.
  • Bununla birlikdə, bobcats populyasiyası hələ çoxdur, buna görə IUCN bunu ən az narahat edən siyahıya alır.
  • Təxmini hesablamalar göstərir ki, vəhşi təbiətdə 725.000 - 1.020.000 bobcats var.

Bobcat İş

Bu, 23 dərin səhifədə bobcats haqqında bilməli olduğunuz hər şeyi ehtiva edən fantastik bir paketdir. Bunlar tələbələrə Şimali Kanadadan Cənubi Meksikadan Mərkəzi Meksikaya qədər olan orta ölçülü vəhşi pişiklər olan bobcats haqqında öyrətmək üçün mükəmməl olan istifadəyə hazır Bobcat vərəqələri. Ölçülərinə görə qohumu olan vaşaqdan nisbətən kiçikdir. Bu pişiklər kiçik, bobbed quyruğuna görə bobcats adlanır.



Daxil edilmiş iş səhifələrinin tam siyahısı

  • Bobcat Faktlar
  • Bobcats
  • Bobcat Profili
  • Bobcat ov etməyə davam etdi
  • Dünyanın Lynxes
  • Bobcat Trivia
  • Qoruma Statusu
  • Davranış və sosiallaşma
  • Döşək quyruğu
  • Vətəndaş haqqında daha çox məlumat
  • Nə öyrəndin?

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmunun hər hansı birinə öz veb saytınızda müraciət edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Bobcats Faktlar və İş Sayfaları: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Fevral 2019

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Bobcats Faktlar və İş Sayfaları: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 4 Fevral 2019

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planı standartlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.