Adélie Penguen Faktları və İş Vərəqləri

The Adelie , Pygoscelis adeliae, ən kiçik və ən geniş yayılmışdır pinqvin materikdə olan növlər Antarktida , Sphenisciformes ailəsində. Qara və ağ lələkləri və göz ətrafındakı fərqli ağ üzükləri ilə tanınan Adélie pinqvinləri, cəlbedici maraqları, komik şenaniqanları və çirkin davranışları ilə xalqın qəlbini qazandı.

Adélie Penguin haqqında daha çox məlumat və ya alternativ olaraq, sinif və ya ev şəraitində istifadə etmək üçün 21 səhifəlik Adélie Penguin iş vərəqi paketimizi yükləyə bilərsiniz.



Əsas faktlar və məlumat

ORIGIN

  • Ad 1840-cı ildə pinqvinləri kəşf edən Fransız tədqiqatçı Jules Dumont d'Urville-dən gəlir. Onlara arvadı Adelenin adını verməyi seçdi.
  • Bəziləri, Antarktidada Fransızların mülkü olan Adélie Land adına ad verdiklərini söyləyirlər.
  • Elmi adı Pygoscelis adeliae'dir, burada Pygoscelis 'yumru ayaqlı' deməkdir. Bununla birlikdə, cins xalq arasında 'fırça quyruqlu pinqvinlər' kimi tanınır.

FİZİKİ XÜSUSİYYƏTLƏR

  • Adélie pinqvinləri orta ölçülüdür quşlar , 18 ilə 28 inç arasında duran və 7.9-13.2 lirə ağırlığında. Kişilərin dişilərdən biraz daha yüksək və ağır olduqlarına inanılır.
  • Gözləri ətrafındakı ağ dairə, qara və ağ qarın və tutqun narıncı qanunlarının böyük bir hissəsini əhatə edən qara üz tükləri ilə xarakterizə olunan “smokin görünüşü” ilə tanınırlar.


  • Yetkinlik yaşına çatmayan və ya yeniyetmə Adélie pinqvinlərinin boğazları ağ və qara göz üzükləri var.

DAVRANIŞ

  • 1910-cu ildəki İngilis Antarktika Ekspedisiyasından xilas olan Apsley Cherry-Garrard, 'Ən fövqəladə şəkildə uşaqlar kimi, Antarktika dünyasındakı bu kiçik insanlar ya öz uşaqları ya da yaşlı kişilər kimi öz əhəmiyyəti ilə dolu olduqlarını' kitabında söylədi. Dünyada səyahət.
  • Antarktika gəzintilərinin sərnişinləri pinqvinin dəcəlliyini görərdilər - bəzən qrupdakı şanssız bir üzvünü aşağıda suyun yırtıcılardan təmiz olduğundan əmin olmaq üçün dənizə itələyirlər.


  • Bəziləri qonşu yuvalarının ətrafında gizlincə gizlənər, bəziləri də cücələrini yuva yeri ətrafında qaçmaqdan yorulana qədər onları qovmağa məcbur edərlər.
  • Mükəmməl üzgüçülər və bacarıqlı su ovçularıdır, üzgüçülük saatda 75 kilometr sürətlə (saatda 46 mil) və 175 metr (575 fut) dərinliyə qədər dalış. Adélie pinqvinləri, bir ildə orta hesabla 13000 kilometr (8000 mil) piyada yürüş etməyi və uzun məsafələrə səyahət etməyi də sevirlər. Kifayət qədər qar buz bağladıqda qarınlarına plonklara gedirlər.
  • Adélie pinqvinləri, İmperator pinqvinindən başqa, Antarktidada materikdə tapılan iki pinqvindən biridir. Onlar təqib edirlər günəş bu buzlu qitənin ətrafında, çünki qış günəşi heç vaxt batmır.


  • Torpaq yırtıcıları olmadığından, insanlar ərazilərinə girəndə son dərəcə maraqlıdırlar. Bəzən tədqiqatçıların yanına sanki öz işləri ilə məşğul olurlar.

Pəhriz və HABİTAT

  • Adélies əsasən Antarktika krill, buz krill, gümüş balığı, dəniz krill və buzlu kalamar kimi kiçik su canlıları ilə qidalanır.
  • Tədqiqatlar göstərir ki, bu pinqvinlər bir vaxtlar balıq əsaslı bir pəhrizdə idilər və təxminən 200 il əvvəl krill yeməyə başladılar. Bunun Antarktika kürk möhürü və balin balinasının azalması və pinqvinlərin indi daha asan bir qida mənbəyi kimi istifadə etdikləri krilllərin çoxluğu ilə nəticələnə biləcəyini düşünürlər.
  • Vəhşi təbiətdə, onların əsas yırtıcıları arasında suitilər, Skua kimi digər dəniz quşları və nəhəng fulmarlar, orkaslar və leopard möhürləri vardır.
  • Koloniyalar adlanan böyük icmalarda yaşayan Adele, Antarktidada və Cənubi Orkney və Cənubi Sandviç Adası kimi qonşu adalarda tapılır. Dəniz buzuna yaxın yerlərdə yaşayırlar, ancaq buzsuz torpaqlarda çoxalırlar.


YUŞAQ VƏ DAVA

  • Oktyabr ayında Antarktika baharında cütləşməyə başladıqda Adélies qayalı və buzlu sahil xəttindən qaçır.
  • Kişi Adélies, daha böyük yuvalar vasitəsilə bir dişi cəlb etməyi hədəfləyən yuva quruculardır. Eğimli torpaqlarda yuvalar qururlar və onları çınqıllarla düzürlər - buz əriməyə başladığı zaman yuvalarını sudan azad etmək üçün strateji bir hərəkətdir.
  • Noyabr ayının ortalarına qədər valideynlər iki yumurta yumurtalarını isti və yırtıcılardan qorumaq üçün növbə ilə inkubasiya edirlər. Yumurtada oturan ilk iki növbə təxminən iki həftə davam edir, daha sonra isə daha qısa növbə davam edir. Dekabr ayına qədər yumurta çıxır və valideynlər növbə ilə balalarını qoruyur və bəsləyirlər. Yeməkdə qıtlıq varsa, yalnız bir cücə sağ qala bilər.
  • Üç həftə sonra cücələr təhlükəsizlik və istilik üçün kreç adlanan qruplara toplanmasına baxmayaraq tək qala bilər. Doqquz həftəyə çatdıqda, özləri açıq suda üzməyə başlayırlar. Kişilər dörd yaşında, qadınlar üç yaşında cinsi olaraq yetkinləşirlər. Adelisin vəhşi təbiətdə 11 ilə 20 il yaşayacağı gözlənilir.


Konservasiya

  • Hal-hazırda dünyada 2,5 milyon Adélies cütü var. Tədqiqatlar Antarktidadakı buz rəflərinin dağılması və bu pinqvinlər üçün buzsuz bir yaşayış sahəsi yaratması ilə nəticələnə biləcək bir neçə populyasiyanın genişləndiyini göstərir.
  • IUCN-ə görə 1998-ci ildən bəri ən az narahat olan növlər siyahısına salındılar.
  • Adélie pinqvinləri Antarktika qida zəncirində mühüm rol oynayır - kiçik canlılar istehlak edirlər və yırtıcılar üçün qida mənbəyidirlər. Bu pinqvinləri qorumaqla, ona bağlı olan bütün vəhşi təbiətə fayda verən okean mühitinə baxmağa və qorumağa kömək edirik.

Adélie Penguin İş Sənədləri

Bu, 21 dərin səhifədə Adélie Penguin haqqında bilməli olduğunuz hər şeyi ehtiva edən fantastik bir paketdir. Bunlar Şagirdlərə Sphenisciformes ailəsində materik Antarktidada tapılan ən kiçik və ən geniş yayılmış pinqvin növü olan Adélie, Pygoscelis adeliae haqqında şagirdlərə məlumat vermək üçün mükəmməl olan Adélie Penguin iş vərəqləri. Qara və ağ lələkləri və göz ətrafındakı fərqli ağ üzükləri ilə tanınan Adélie pinqvinləri cəlbedici maraqları, komik şenaniqanları və cəsarətli davranışları ilə cəmiyyətin qəlbini qazandı.



Daxil edilmiş iş səhifələrinin tam siyahısı

  • Adélie Pinqvin Faktları
  • Adélie-ni təqdim edirik
  • Buz Krallığının Kiçik Adamları
  • Adélie’s Pəhriz
  • Think Tank
  • İmperator və Adélie
  • Digər pinqvinlər
  • Adélie çıxarışı
  • Valideynlərin sevgisi
  • Adélie Recap
  • İqlim Dəyişikliyi ilə Mübarizə

Bu səhifəni əlaqələndirin / istinad edin

Bu səhifədəki məzmundan hər hansı birinə öz veb saytınızda istinad edirsinizsə, xahiş edirəm bu səhifəni orijinal mənbə kimi göstərmək üçün aşağıdakı kodu istifadə edin.

Adélie Penguen Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 9 yanvar 2020

Bağlantı aşağıdakı kimi görünür Adélie Penguen Faktları və İş Vərəqləri: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 9 yanvar 2020

Hər hansı bir tədris planı ilə istifadə edin

Bu iş vərəqləri hər hansı bir beynəlxalq tədris proqramı ilə istifadə üçün xüsusi olaraq hazırlanmışdır. Bu iş səhifələrini olduğu kimi istifadə edə və ya öz tələbə qabiliyyət səviyyələrinizə və tədris planlarınıza daha uyğun etmək üçün Google Slaydları istifadə edərək düzəldə bilərsiniz.